• DE ZOUAVEN EENVOUDIG LANGS HSV

• Hoe vangt De Zouaven de afwezigheid op van sterkhouders als Dennis van Tricht en Robin Kooiman? Die vraag stelde Johan Rutz na het winnen van de eerste periode hardop. Middenvelder Max Boukens gaf zondagmiddag het antwoord. Met een zeer fraaie assist én een schitterende treffer was Boukens, die in de slotfase met kramp van het veld moest, voor een groot deel verantwoordelijk voor de 3-1 zege op HSV.

Met een riante voorsprong van zes punten op de nummer 2, een defensie die nauwelijks te passeren is en een periodetitel op zak, regeert de lach op dit moment bij De Zouaven. Maar ook vorig jaar stond de ploeg er lange tijd goed voor in de strijd om het kampioenschap. In Grootebroek zijn ze dan ook maar wat voorzichtig als het gaat om de titelkansen, al liet de ploeg ook gisteren weer zien waarom het zo crescendo gaat.

Zonder echt groots te spelen werd HSV vrij eenvoudig aan de kant gezet. ,,We hadden in het begin wat moeite met hun systeem. Daarom kwam de 1-0 erg gelegen", aldus Boukens, die zelf een hoofdrol vertolkte bij de openingstreffer. De middenvelder dook op aan de rechterkant van het veld, speelde zijn tegenstander op heerlijke wijze door de benen, waarna Tim Deitmers uit zijn voorzet de 1-0 op het scorebord zette.

De thuisploeg was in die fase duidelijk de bovenliggende partij. Zo had De Zouaven verreweg het meeste balbezit en probeerde het met verzorgd voetbal kansen af te dwingen. Met als hoogtepunt van de eerste helft de 1-0. De bezoekers uit Heiloo konden er weinig tegenover stellen. Er was een schotje van Tim van Hekken, al zorgde een kanonskogel van aanvoerder Dennis Houtenbos nog voor het meeste gevaar. De verdediger probeerde het van zo’n dertig meter, maar de bal daalde uiteindelijk net te laat om Aron van Loon te verrassen.

Na de pauze nam HSV iets meer initiatief, zonder dat dit gepaard ging met grote kansen. Aan de andere kant was het wel raak. Met wat geluk viel de bal voor de voeten van Boukens, die zonder te twijfelen met een prachtige volley raak schoot. ,,Het is heerlijk om te scoren en zeker op deze wijze. Al was mijn assist misschien nog wel belangrijker", aldus de speler die even later het veld verliet met kramp.

Maar ook zonder Boukens hield de thuisploeg eenvoudig stand. HSV nam wel nog meer initiatief, bracht tegelijkertijd drie verse krachten binnen de lijnen, maar wist De Zouaven geen moment aan het wankelen te brengen. De 3-0 uit een counter was dan ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Invaller Sebastien Corver bracht Leon Machielse in stelling, die met een enorme knal in het dak van het doel de wedstrijd besliste.

De winst betekende de negende overwinning in tien wedstrijden. Toch blijft ook Boukens bescheiden. ,,Ik ben voorzichtig over onze titelkansen. Vorig jaar stonden we er ook goed voor, dus we moeten iedere week scherp zijn. Maar ik vind wel dat onze selectie breed genoeg is om de afwezigheid van een aantal basisspelers op te vangen. Dat zag je vandaag ook."

De Zouaven-HSV 3-1.

15. Deitmers 1-0, 61. Boukens 2-0, 87. Machielse 3-0, 90. Stam 3-1.

De Zouaven: Van Loon, Wagenaar, Duijn, Machielse, Deitmers (85. Corver), Sikkens, Boukens (73. Steneker), Bakker, Jansen, Marsman, De Wit.

HSV: Klamer, Kaandorp, D. Houtenbos, De By (65. Metzelaar), Swart, De Vré, Vogel (65. Stam), De Zeeuw, Van Hekken, Meijer (65. Bakker), R. Houtenbos.

Bron: NHD Foto: Marcel Rob

HSV-aanvoerder Dennis Houtenbos voorkomt dat De Zouaven-verdediger Alex Wagenaar (links) gevaarlijk kan worden.