• DE ZOUAVEN WINT VAN SVW'27

 • Het waren twee ontzettend lelijke doelpunten, maar voor De Zouaven waren ze van grote waarde. Tegen SVW’27 was spits Dennis Van Tricht verantwoordelijk voor de treffers die bijdroegen aan de uiteindelijk 3-0 zege op de Heerhugowaarders. ,,Een seizoenstart zoals je ’m graag ziet."

  ,,Haha, het publiek heeft vast genoten van die goals. Het zijn inderdaad niet mijn mooiste, maar toch tellen ook de lelijke en daar gaat het om. Ik ben er blij mee, al had ik er nog veel meer moeten maken."

  De blijdschap van de aanvalsleider van de Grootebroekers is terecht. De doelpunten vallen namelijk vlak achter elkaar wanneer er ruim een half uur is gevoetbald. Eerst werkt hij de bal over de vijandelijke doellijn na een inzet van teamgenoot Leon Machielse en twee minuten later is het opnieuw raak.

  Dit keer sprint Van Tricht zelf richting SVW’27-doelman Melvin Ayal. Hij heeft meerdere achtervolgers in zijn rug en ploegmaat Roy Janssens aan zijn zijde. ,,Op het moment dat ik ’m breed wilde leggen, maakte een verdediger een tackle op de bal. Die stuiterde via de keeper tegen mijn lichaam waarna hij er zo inrolde. Mooi toch?"

  De doelpunten zijn de doodsteek voor de zwakke bezoekers uit Heerhugowaard. Op een vrije trap na creëert SVW’27 geen enkele kans. De ploeg mag zelfs blij zijn dat Van Tricht (drie schoten rakelings naast en een kopbal over) en Janssens het vizier niet constant op scherp hebben, want een ruststand van 6-0 had niet misstaan.

  De kansenbalans is na de onderbreking iets meer in evenwicht. Gert Bruin komt met een vrije trap in de buurt van de aansluitingstreffer. De bal wordt onderweg nog aangeraakt, waardoor goalie Aron van Loon serieus moet optreden. Dat doet hij later ook succesvol op pogingen van Christian Schoenmaker en invaller Demy Polak.

  Gemakzucht aan de kant van De Zouaven ligt overigens ten grondslag aan de kansen voor de groenzwarten. Van Tricht: ,,We werden richting het einde van de wedstrijd inderdaad wat nonchalant. Maar wat wil je? Ik vond SVW’27 echt heel matig spelen. Nadat Jens (Bakker, red.) de 3-0 had gemaakt, was het helemaal gedaan met ze."

  De aanvaller, die de assist verzorgde bij het doelpunt van invaller Bakker, vertelt blij te zijn met de seizoenstart van De Zouaven. ,,Je eerste wedstrijd overtuigend met 3-0 winnen. Zo zie je het natuurlijk graag. Ik moet ook zeggen dat ik een goed gevoel heb bij dit seizoen. We zijn in de breedte sterker geworden.’’

  ,,Een groot aantal blessures konden we vorig jaar moeilijk opvangen en dat heeft ons veel punten gekost. Vandaag zie je dat Jens en Tim Deitmers invallen zonder dat we erop achteruit gaan. Dat moet je hebben."

  ,,Tijdens de training spat het plezier er ook echt vanaf", vervolgt hij terwijl trainer Johan Rutz een blad bier naar de kleedkamer brengt. ,,Ik denk dat we bij De Zouaven in vijf jaar tijd niet zo goed hebben getraind als deze week. Het belooft wat."

  De Zouaven-SVW’27 3-0.
  35. Van Tricht 1-0, 37. Van Tricht 2-0, 86. Bakker 3-0

  De Zouaven: Van Loon, Wagenaar, Marsman, De Wit, De Winter, Janssens, Boukens (84. Duijn), Boersma (72. Deitmers), Kooiman, Van Tricht, Machielse (72. Bakker).

  SVW’27: M. Ayal, Etedali (75. Rootring), Kramer, Korver, Van Wetering (84. Groenveld), Smit, Bruin (63. Polak), Schoenmaker, Veul, Appel, L. Ayal.

  Bron: NHD