• GOEDE START KRIJGT GEEN VERVOLG

• De Zouaven is na een eclatant begin in de hoofdklasse met beide benen op de grond gezet door Alphense Boys. De ploeg van trainer Johan Rutz verloor zondagmiddag de tweede competitiewedstrijd met 3-0.

Waar vorige week de terugkeer in de hoofdklasse nog werd opgeluisterd met een overtuigende 4-1 overwinning op RKZVC, leden de Grootebroekers dit keer een flinke - en zeldzame - nederlaag. Van de voorgaande 42 competitieduels verloor De Zouaven slechts vijf wedstrijden.

De laatste nederlaag dateerde van 1 december 2019, toen was FC Uitgeest in de eerste klasse te sterk voor de Grootebroekers ,,Dat is alweer een mooie tijd terug’’, stelde Rutz die de nederlaag voor zijn ploeg terecht vond.

,,Over de hele wedstrijd was Alphense Boys sterker. Zeker in de eerste helft. Wij misten scherpte. Dat was in de warming-up al te zien. Alphense Boys is geen wonderploeg. Als wij ons niveau halen, kunnen we zeker van ze winnen. Maar dat zat er vandaag niet in. Vooral verdedigend haalden we ons niveau niet, iets wat normaal een van onze sterkste punten is.’’

Dat de ervaren aanvalsleider Dennis van Tricht al na vijf minuten uitviel met een hamstring was een flinke aderlating. Maar ondanks dat en het flinke overwicht van de thuisploeg in de openingsfase had, kreeg De Zouaven de eerste grote kans. Max Boukens faalde echter oog in oog met de doelman van Alphense Boys.

,,Een voorsprong was niet verdiend geweest hoor. Maar als die bal er wel ingaat weet je nooit hoe het verder loopt. Dat gold ook voor de fase na rust toen we best wat kansen hadden om de 2-1 te maken. Een treffer kan je op zo’n moment vleugels geven maar het zat er dit keer niet in.’’

FOTO: Arjen de Graaf | Studio Alphen