• SIMPELE OVERWINNING TEGEN BEEMSTER

• Na ruim een jaar was Johan Rutz, voormalig trainer van Beemster (2013-2017) terug bij zijn oude club, nu als coach van De Zouaven. Het werd voor de Beemsterlingen een pijnlijk weerzien, want zij gingen met liefst 0-9 onderuit tegen de op alle fronten veel betere bezoekers. Die behoren duidelijk tot de favorieten voor het kampioenschap van de tweede klasse, maar zover wil Rutz nog niet gaan.

Wie Rutz kent, weet dat hij natuurlijk toch nog wat verbeterpunten bij zijn ploeg had gezien. ??Als we in de eerste helft wat slimmer waren geweest, hadden we bij de rust ruimer voor kunnen staan en was het een overwinning met dubbele cijfers geworden."

Bespaard

Dat laatste bleef Beemster dan nog bespaard, maar verder viel er weinig goeds over de thuisclub te registreren. ??Dramatisch", noemde trainer Erik van Geemen het ruime verlies, een week na de 7-0 nederlaag bij FC Den Helder. Waar De Zouaven kandidaat voor de titel is, is Beemster dat voor directe degradatie.

??De eerste kans was voor ons", herinnerde Van Geemen zich na afloop. Dat betrof een poging van Dennis Gontha, geëindigd in het zijnet. ??En bij de eerste tegengoal stonden we niet op te letten", verklaarde hij de snelle achterstand. Na een overtreding van de herstelde Arno Helder gaf Dennis van Tricht de vrije trap laag voor en tikte Alex Wagenaar binnen. Ook een overtreding van Job Zeelenberg werd bestraft met een vrije trap, en Roy Janssens krulde die in de bovenhoek. Na een één-twee met van Tricht maakte Robbin Kooiman er 0-3 van en aan de 0-4 ging eenzelfde combinatie vooraf.

En Beemster, met routinier Mark Mechielsen op de plek van de geblesseerde Sjors Goes? Dat kwam af en toe in de buurt van het doel van de veel te sterke opponent, maar Sonny Hillebrand schoot over, een inzet van Nikki Molenaar werd geblokt en een kopbal van Frank Pieters ging over. Julian Schaap had op aangeven van Daniël Gontha wel een echte scoringskans, maar treuzelde, en na een pass van Molenaar schoot hij voorlangs.

De 0-5 viel een kwartier na de hervatting. Uitblinker Janssens draaide om Helder heen en liet Pascal Fokkema opnieuw de gang naar het net maken. Vlak erna ging Janssens er vanaf eigen helft vandoor. Er ging geen Beemsterling mee; wél Kooiman, die het mocht afmaken. Janssens nam zelf nummer zeven voor zijn rekening toen hij attent reageerde op een dieptepass en langs de uitlopende Fokkema raak mikte. Van Tricht scoorde de 0-8 na een steekpass van Janssens, die het in de laatste minuut weer zelf deed na een één-twee Leon Machielse, die in de tweede helft inviel, evenals Thijs Jansen (ex-Beemster) en Tim Deitmers (ex-De Rijp).

De eer redden was de gastheren niet gegund. Schaap tikte net naast, Jurg Schouten mikte te hoog en een kopbal van Pieters kwam tegen de arm van een Grootebroeker.

??We hadden niks te vertellen", berustte Van Geemen in de tweede monsternederlaag op rij. De Monnickendammer houdt de moed erin, maar handhaving met een ploeg die van de zomer te veel spelers is kwijtgeraakt en met veel blessuregevallen kampt, lijkt nu al een vrij kansloze opgave.

Beemster: Fokkema; Dennis Gontha, Mechielsen, Helder, Zeelenberg (69. Dinh); Molenaar, Schouten (79. Ruijter), Daniël Gontha; Hillebrand (46. Trovato), Pieters, Schaap.

De Zouaven: Van Loon; Wagenaar, De Wit, Broersen, Duijn; Boukens (46. Machielse), Marsman (59. Jansen), Janssens; Kooiman, Van Tricht, Bakker (67. Deitmers).

Bron: NHD