• Mini-Pupillen (JO7)

 • Welkom op de teampagina van de Mini-Pupillen (JO7). De Mini-Pupillen bestaan uit alle kinderen die 5 of 6 jaar zijn.

  Aan het eind van een voetbalseizoen stroom je, mits je voldoet aan de leeftijdsgrens, door naar de JO8 (Voormalig F-pup, als je 8 jaar bereikt na 1 januari van het voetbalseizoen).

  Spelenderwijs leren voetballen. Met veel plezier. Daar gaat het om bij de Mini-Pupillen. Want iedereen bij v.v. De Zouaven wil dat elke voetballer, op welk niveau dan ook, zijn of haar eigen top haalt. Spelen en trainen bij de Mini-Pupillen is daar een prima basis voor. 

  Training
  De Mini-Pupillen (JO7) trainen iedere woensdag van 14.45 tot 15.45 uur op veld A (kunstgras).

  Onder leiding van TJC (Technisch Jeugd Coördinator) Piet Neuvel leren de kinderen op een leuke manier de kleine kneepjes van het voetbal. Nog geen zware, conditionele trainingen. Maar leuke, gerichte oefeningen, meestal eindigend met een partijtje.
  We laten de kinderen zoveel mogelijk met de bal aan het werk. Ze leren daardoor sneller controle over de bal te krijgen en dat geeft ze zelfvertrouwen. Daardoor krijgen ze plezier in het voetballen.
  En de kans dat deze kinderen op latere leeftijd doorgaan met voetballen wordt groter. Sportief bezig zijn en daar plezier in hebben, werkt ook door op andere gebieden. Het is goed voor de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind en dat merk je.

  Helpt u mee?
  Door het groeiend aantal kinderen moet er een beroep worden gedaan op ouders/verzorgers. Heeft u tijd om te helpen bij de trainingen op woensdag en of te assisteren bij de wedstrijden? Geef dit aan bij jeugdcoördinator of aan de TJC. De trainingen zijn nooit erg ingewikkeld, dus u hoeft geen ervaring met voetbal te hebben.

  Slecht weer?
  De trainingen en wedstrijden zijn op kunstgras dus gaan vrijwel altijd door. Ook bij slecht weer.
  Alleen bij onweer of hevige sneeuwval kan het afgelast worden. Dit wordt dan vermeld op de
  website / Facebook.

  Vragen
  Wilt u kind een proeftraining bijwonen of heeft u vragen over deze leeftijdsgroep, stuur een mailtje naar de Coördinator van de Onder 7:

  Coördinator Jo7/Jo8/Jo9/Jo10
  Lucia Cascarino
  luciacascarino@vvdezouaven.nl

  Wedstrijden
  De wedstrijden zijn iedere zaterdag van 10.15 tot 11.15 uur op het Zouaven-terrein. De kinderen spelen drie potjes van 15 minuten en na de wedstrijden worden er penalty’s genomen. U wordt verzocht om 10.00 uur aanwezig te zijn in de kleedkamer(s). Het veld waarop gespeeld wordt is het C2 veld.