• OPNIEUW DEVIN DE WINTER

 • Opnieuw eiste Devin de Winter een hoofdrol op bij De Zouaven. Waar hij in de vorige competitiewedstrijd de enige treffer voor zijn rekening nam, had hij nu met twee goals tegen Legmeervogels een zeer groot aandeel in de 3-1 zege.

  Nee, het waren absoluut geen doelpunten om te herinneren. Maar dat zal De Winter een worst zijn. Zijn intikker bij de 2-0 en zijn 1-0 na een enorme blunder van Folke Meanhout, waren voldoende om De Zouaven opnieuw drie belangrijke punten te schenken in de strijd om de titel. Al kwam de overwinning tegen laagvlieger Legmeervogels niet zo eenvoudig tot stand. De bezoekers uit Uithoorn maakte het de koploper in de Eerste Klasse behoorlijk lastig en de openingstreffer kwam dan ook als een geschenk uit de hemel. Na een flipperkastsituatie belandde de bal voor de voeten van De Winter, die niet twijfelde en schoot. ,,Ik dacht de bal in de rechterhoek te krullen. Maar uiteindelijk ging de bal bijna recht op de doelman af”, sprak de hoofdrolspeler met een grote glimlach. De vervelende stuit in het schot van De Winter en het effect in de doelpoging zorgde er echter voor dat keeper Meanhout moest vissen.

  Hard nodig
  ,,Die hadden we echt nodig. Zij maakten het ons lastig door veel in de bal te komen en wij hadden moeite het spel te maken”, vervolgde De Winter. En inderdaad, het was voor de 1-0 echt niet te zien dat de koploper het opnam tegen een ploeg die onderaan bungelt. Maar als De Zouaven op voorsprong komt, is het een team dat nauwelijks nog is af te stoppen. Niet voor niets kreeg doelman Patrick Schooneman voorafgaand aan het duel met Legmeervogels pas negen tegentreffers om de oren, waarmee duidelijk wordt dat De Zouaven kan terugvallen op een ijzersterke defensie.

  Echte mogelijkheden kregen de bezoekers dan ook niet voor rust. Een schot van Regilio Kranenburg en een inzet van Jasper Burgers waren de enige wapenfeitjes van de gasten. Ook de thuisploeg had moeite met het creëren van kansen, tot De Winter de score verdubbelde. De sterk spelende rechtsback Aeson Lemmer stuurde aan de linkerkant aanvoerder Roy Janssens weg, waarna zijn voorzet via een omweg voor de voeten van de hoofdrolspeler belandde.

  Ruimte
  Legmeervogels was na de 2-0 genoodzaakt om meer risico’s te nemen en dat gaf de thuisploeg de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De Zouaven ging echter slordig om met de ruimte die het kreeg en plots bracht invaller Quint Prins de spanning terug in de wedstrijd met een heerlijke stift. Hoewel Legmeervogels niet echt gevaarlijk werd, bleef het voor de mannen van trainer Johan Rutz oppassen geblazen tot de laatste minuut. Want pas toen nam Jurre Duijn alle spanning weg, na de mooiste aanval van de middag. Max Boukens en spits Dennis van Tricht tikten er heerlijk op los en de opnieuw mee opgekomen Lemmer schonk Duijn een niet te missen kans. Matchwinnaar De Winter zat toen al op de bank. Met een grote grijns trok hij na de wissel een trainingsbroek aan. En begrijpelijk ook wel. Want voor een speler die bijna nooit scoort, is hij met drie doelpunten uit de laatste twee wedstrijden de gevierde man. Al is iedereen bij De Zouaven nu meer dan blij. Concurrent SDZ verloor immers, waardoor de ploeg uit Grootebroek een voorsprong heeft van zes punten.

  De Zouaven: Schooneman, Lemmer, Broersen, Marsman, Sikkens, Jansen, Boukens, Janssens, De Winter (80. Bacaksiz), Van Trigt, Duijn.

  Legmeervogels: Meanhout, Van der Nolk van Gogh, Owusu, Van Beek, Slijters, Burgers (66. Tuur), Lechkar, Sarpong, Vernooij (46. Prins), Van der Deijl, Kranenburg.