• PARTNERSHIP SCOPO ATLETICO

 • NIEUWE PARTNER: Zouaven en Scopo Atletico slaan handen ineen om de jeugd gevarieerder te laten bewegen
  Leuk nieuws! De Zouaven heeft er een nieuwe partner bij. Het gaat om Scopo Atletico, sinds 2014 gevestigd in Haarlem en opgericht door Marco Neuvel, oud-speler van Zouaven 1. Cees Deen en Marco lichten de samenwerking toe. 

  Korte geschiedenis
  Marco: Ik ben op mijn vijfde begonnen bij de Zouaven, onderdeel van de legendarische C1 die een thuiswedstrijd van Ajax won voor duizenden toeschouwers. Toen vijf jaar in de opleiding bij Ajax gespeeld, om na twee jaar HFC Haarlem en vele blessures, nog de promotie van zouaven 1 mee mogen maken naar de hoofdklasse (destijds hoogste amateurniveau). Mijn broer Peter en vader Piet (samen met een aantal ooms van mij) hebben ook jarenlang in het eerste gevoetbald en mijn vader heeft zo'n beetje alle elftallen getraind (behalve het eerste elftal). En is nog steeds trainer bij de jongste jeugd op de woensdagmiddag. 

  Wat doet Scopo Atletico?
  Marco: Scopo maakt zich sterk voor een gezonde toekomst voor elk kind. Hierbij zetten wij voornamelijk in op wat ons drijft, namelijk bewegen! Dit doen wij met onze activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar en met opleidingen/inspiratiesessies voor trainers in de sport. Zo werken we samen met scholen, verenigingen en andere partijen die iets met kidslifestyle doen. Wij zijn goed in organiseren, enthousiasmeren en brengen kennis mee. Met onze diensten willen wij kinderen weerbaar maken, ontwikkelen we samen sport én lifeskills en hebben we vooral veel plezier. Daarnaast geloven wij in het breed-motorisch opleiden, het beoefenen van verschillende sporten is daar in een pijler. Bij Zouaven zijn we niet onbekend. In de zomer van 2020 en 2021 hebben wij twee beweegkampen georganiseerd met atletiek, survival, tennis, voetbal, lasergamen, tafeltennis. Gebruikmakend van alle mooie faciliteiten in de streek!

   Waarom een partnership?
  Cees:Bij De Zouaven is er voldoende kennis over het voetbalspelletje maar Scopo Atletico kan ons nog veel bijbrengen over andere bewegingsvormen, mental coaching, en trainersbegeleiding waar het gaat om sportieve en sociale vaardigheden. Op korte- maar zeker ook op lange termijn willen wij meer kennis opdoen over bewegingsvormen die verder gaan dan alleen voetbal gericht trainen. Waar een kind vroeger meer fysieke spelletjes deed, doet men tegenwoordig veel vaker digitale spelletjes waardoor bewegingsarmoede kan ontstaan. Scopo Atletico vertaalt digitale spelletjes weer naar fysieke spelvormen zodat een kind weer fysiek en mentaal wordt uitgedaagd en zo genoeg lenigheid en weerbaarheid krijgt om zonder problemen te kunnen sporten.

  Marco: Ons lijkt het gaaf om een steentje bij te kunnen dragen aan het in beweging krijgen en houden van de jeugd in de streek. Zouaven heeft zo'n belangrijke positie in de maatschappij en als wij daarbij kunnen helpen om die positie te verstevigen, dan is dat heel mooi!

  Voordelen voor de jeugdleden van Zouaven!
  Marco: Kinderen bewegen tegenwoordig te weinig en te eenzijdig. Middels de samenwerking met de Zouaven vullen wij aan op het bestaande voetbalaanbod. Voor kinderen is het goed om naast voetbal ook andere sporten uit te proberen. Hierdoor houden zij het langer vol, hebben ze meer plezier, leren ze andere kinderen kennen en ontwikkelen ze zich op de langere termijn ook beter. 

  Scopo zal in de vakanties regelmatig activiteiten organiseren. Bij de Winter Games op 9 januari krijgen alle leden en niet-leden van de Zouaven een voorproefje van wat er het komende jaar te wachten staat. Veel variatie, goede begeleiding en samen met elkaar plezier hebben!

  De Winter Games op 9 januari
  Schrijf je hier in!
  https://www.scopoatletico.nl/product/wintergames-dezouaven/