• STAND VAN ZAKEN

 • Zondag 1a is flink opgeschud doordat De Meern zich deze week besloot terug te trekken. Niet alleen betekent dat dat de resultaten tegen De Meern worden geschrapt, ook heeft dit invloed op het verdelen van de periodetitels.

  Van 3 naar 2 periodetitels
  Oorspronkelijk zou de competitie bestaan uit 3 periodes: één van 8 wedstrijden en twee van 9 wedstrijden. Dat verandert nu. De eerste periodetitel was al gewonnen door De Zouaven en dat blijft uiteraard zo. De tweede periode zal toegekend worden aan de hand van de laatste 12 wedstrijden. De derde periodetitel wordt vervolgens toegekend aan het hoogste team op de ranglijst dat nog geen periode heeft gewonnen.

  Die verandering is vooral zuur voor AGB en SDZ. De twee Amsterdamse ploegen maakten een goede kans om de tweede periodetitel te pakken. De tweede periode was al 5 duels onderweg, maar begint nu dus eigenlijk weer opnieuw.

  Papendorp
  En dan is er nog altij de kans dat ook Papendorp uit de competitie verdwijnt. Als na enkele duels werd de club door de KNVB geschorst vanwege wanordelijkheden, maar een beslissing over een eventueel royement is er nog altijd niet. Papendorp heeft pas 6 wedstrijden gespeeld en alles inhalen zou een helse klus worden. Wordt Papendorp alsnog geroyeerd, dan zal de tweede periode beslist worden over de laatste 11 duels en worden ook de resultaten tegen Papendorp verder weggestreept.

  Nacompetitie en degradatie
  Omdat De Meern zich heeft teruggetrokken, zal er in ieder geval niemand rechtstreeks degraderen uit Zondag 1a. Er zijn nog wel twee teams die play-offs moeten spelen. Als Papendorp geroyeerd wordt, zal dat slechts één team zijn. Er komt dan dus een extra play-offplaats voor een team uit Zondag 2a of Zondag 2b en dat zal ook verder doorwerken in andere competities.