• ZOUAVEN HERSTELT ZICH NA RUST

• De Zouaven heeft laagvlieger Schoten gistermiddag met 4-1 over de knie gelegd. Daardoor blijven de Grootebroekers stevig aan kop in de tweede klasse.

De thuisploeg begon matig aan het duel en kwam zelfs op een 0-1 achterstand.

,,Daarna kwamen we nog goed weg want Schoten had nog een grote kans op de 0-2. We begonnen slap en behoorlijk slecht’’, vond trainer Johan Rutz. ,,Dat zal volgende week bij SVW’27 echt anders moeten willen we daar een goed resultaat boeken.’’

Nog voor rust slaagde zijn ploeg erin de schade te herstellen. Na een goede actie schoot buitenspeler Shem Broersma de 1-1 binnen. ,,Voor de rust hadden we eigenlijk al de de 2-1 moeten maken’’, vond Rutz. ,,Het ging tegen het einde van de eerste helft al wat beter dan in de openingsfase.’’

Grootste kans was voor Max Boukens. Maar de middenvelder slaagde er oog in oog met de vijandelijke doelman niet in om het doel te treffen.

De Zouaven kreeg het vizier pas echt op scherp in de tweede helft. ,,Toen speelden we een stuk feller en beter dan in de eerste. Dat zag je ook snel terug in de score.’’

Verdediger Alex Wagenaar scoorde de 2-1 uit een corner. Leon Machielse was vervolgens twee keer het eindpunt van vloeiende aanvallen en tekende zo voor de 3-1 en 4-1.

In de slotfase kreeg De Zouaven nog een een strafschop. Omdat er nog kort te spelen was en de voorsprong groot genoeg, mocht doelman Aron van Loon het proberen van Rutz. ,,Hij vraagt er al anderhalf jaar om. En ik had al eens gekscherend gezegd dat als we met drie goals verschil voorstonden en er nog kort te spelen was, hij wel een strafschop mocht nemen. Die situatie deed zich nu dus voor.’’

Van Loon zag zijn inzet echter gekeerd door de keeper van Schoten. ,,Dat was jammer. Ik had Aron een treffer gegund’’, liet Rutz weten. ,,Hij schoot hem niet eens zo slecht binnen. Die keeper van hen hield de bal er goed uit.’’